torstai 6. elokuuta 2015

Tehään vaikka mitä mutta syyään eka!


Niinhän se on. Valloitetaan vaikka vuoria mutta syyään eka. Poletaan vaikka pyörää mutta syyään eka. Kirjoitetaan vaikka blogia mutta syyään eka. Tehään vaikka mitä mutta syyään eka. Siinä Oodin ruokafilosofia. Reissuillamme on huolehdittu monipuolisesta ravinnonsaannista niin hyvin kuin mahdollista, mutta erityisesti sokerinkäyttö on kiinnittänyt kanssamatkaajissa huomiota. Ja pientä kuittailua myös. Aateltiinpa siis kirjoittaa tähän väliin pikku välipalakevennys ja esitellä meidän matkaeväitä.

Ensinnäkin retkellehän ei lähdetä ilman eväitä. Ja jotta retki olisi onnistunut, ei ole aivan sama mitä on matkassa. Vuorivalloituksen peruseväspakkimme koostuu yleensä leivästä, kananmunasta, banaanista, pähkinöistä, suklaasta ja keksistä. Leivät, kananmunat ja banaanit nyt kuuluvat pakolliseen terveysosastoon, mutta erityistä huomiota kiinnitämme pähkinä-suklaa-keksi –osaston laatuun. Ja laadun määreeksi olemme kehittäneet 500 kalorin rajan. Tämän kalorimäärän ylittävät eväät ovat siis peukutusalueella, sen alle jäävät ovat oikeastaan turhaa leukaluiden kulutusta. 

Suoritamme laaduntarkkailua kauppareissuillamme, jotta energiatasot pysyisivät sopivalla levelillä. Tämä on tuttua reissuystävillemmekin. Erään kerran kauppareissulla eksyimme muusta seurueesta, mutta hätä ei ollut ollenkaan happamanmakuinen. Olimme vain tutkimassa karkkihyllyn valikoimaa. Ystävämme totesikin arvanneensa, että meidät löytää mitä todennäköisimmin karkkihyllyltä. Mutta että mitä ne siellä tekee! Ei suinkaan tarkista, missä on vähiten kaloreita vaan missä on eniten.

Kaloritesti läpäisty. Peukutetaan ja jaetaan kaverillekin.
 
Karkkia, sipsiä, suklaata. Peruseväät.

 
Ja kun kokataan, niin ei jää nälkä.


Jälkiruokaa unohtamatta.

Tarkasta silmästä huolimatta erheitä sattuu joskus meillekin. Esimerkiksi joskus kaupasta tarttuu matkaan sipsipussi, jonka kalorit jäävät jopa alle neljän sadan. Huhhuh. Melkein tyhjää energiaa. Korostamme kuitenkin, että nämä ovat harvinaisia virheostoksia ja tällaiset virheet pystyy korjaamaan syömällä päälle vaikkapa pari palaa suklaata.

40 % vähemmän rasvaa. Huhhuh. Virhe.

Ja seuraavassa videossa ihan konkreettisia vinkkejä miten valita oikeanlaiset retkieväät. Itse voitte tehdä päätelmät, onko tervettä vai ei, mutta mehän syyään eka! 
Makoisin terveisin, Elina & Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti